Op pad van Wittem naar Hoogcruts

Met deze dagwandeling maken we al lopende een verbinding tussen klooster Wittem en klooster Hoogcruts. In de ruimte tussen deze twee monumenten zoeken we als hedendaagse pelgrims naar stilte, inspiratie en zin. De route is niet al te lang (10 km), maar staat wel garant voor een prachtige wandelervaring door hellingbossen, beekdalen en rustieke dorpjes. Na aankomst in Hoogcruts krijgen we een exclusieve rondleiding door de geconserveerde kloosterruïne inclusief een bezoekje aan de middeleeuwse kelders met tongewelven.

Onderweg zijn er momenten van verstilling in de vorm van een gedicht en een stukje stiltewandeling. De organisatie en begeleiding van deze wandeling is in handen van Len Dumont, wandelgids bij Pelgrim in Limburg.

De opbrengst van de wandeling komt ten goede aan de herinrichting van de kloostertuin van Hoogcruts.

Klooster Hoogcruts in Noorbeek

Route & praktische info

We wandelen vanuit klooster Wittem via Landsrade naar klooster Hoogcruts in Noorbeek (zie foto). Onderweg pauzeren we met een lekker stukje Limburgse vlaai en koffie/thee. Voor de terugreis naar klooster Wittem maken we gebruik van de buslijndienst van Arriva (lijn 57). Gedurende de rit van 20 minuten is het dragen van een mondkapje verplicht.

 • Startpunt: Klooster Wittem (hoofdingang)
 • Starttijd: 12.30 uur
 • Eindpunt: Klooster Hoogcruts (na de rondleiding nemen we gezamenlijk de bus terug naar klooster Wittem)
 • Eindtijd: rond 18.15 uur in Wittem
 • Inclusief rondleidingen door klooster Wittem en klooster Hoogcruts
 • Inclusief stukje Limburgse vlaai met drankje

Helaas...

Deze activiteit wordt momenteel niet aangeboden. Wil je op de hoogte blijven van het actuele wandel- en fietsaanbod van Pelgrim in Limburg? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang onze nieuwsbrief.

  Ja, ik wil als eerste het nieuwe wandel- en fietsaanbod ontvangen via de nieuwsbrief van Pelgrim in Limburg (4x per jaar)

  eens liepen zij daarinwonersnu lopen wij hierbuitenstaandersdie binnen komen kijkenen gewijde luchtin ademen

  Aukje Wijma