Laat je verwonderen

Met deze mooie rondwandeling gaan we pelgrimerend op pad naar het Middeleeuwse Cunibertuskerkje in Wahlwiller. Tijdens een exclusieve rondleiding worden we ‘ingewijd’ in het mystieke schilderwerk van kunstenaar Aad de Haas. Met een beetje geluk zien we hoe de zon door de kerkvensters op de kruiswegstaties valt en haar licht werpt op de goudkleurige verrijzenis. Laat je verwonderen.

Onderweg is er ruimte voor verstilling in de vorm van een gedicht en een stukje stiltewandeling. De organisatie en begeleiding van deze wandeling is in handen van Len Dumont, wandelgids bij Pelgrim in Limburg.

Met je deelname draag je bij aan de instandhouding van de Sint-Cunibertuskerk in Wahlwiller.

Kruiswegstaties Aad de Haas in Cunibertuskerkje Wahlwiller

Route & praktische info

We wandelen vanuit klooster Wittem via Eyserhalte naar wijndorp Wahlwiller, waar we een rondleiding krijgen door het Sint-Cunibertuskerkje. Direct tegenover de kerk ligt Gasterij A Gen Kirk, de uitgelezen plaats voor een lekker stuk Limburgse vlaai en koffie/thee. Tijdens het tweede deel van de wandeling volgen we een tijdje de oude Jacobsweg tussen Aken en Maastricht en passeren we het voormalige Arnold Janssen klooster. De laatste kilometers struinen we door het prachtige Geuldal. De wandeltocht van zo’n 11 kilometer voert over heuvelachtig terrein en met name het eerste deel is daardoor pittig te noemen. Maar door het rustige wandeltempo en voldoende pauzes kan iedereen met een redelijke wandelconditie deelnemen. Gebruik eventueel wandelstokken/poles om je knieën te ontlasten tijdens het klimmen en dalen.

 • Start- en eindpunt: Klooster Wittem (verzamelen voor ingang Gerarduskapel)
 • Starttijd: 12.30 uur
 • Eindtijd: rond 18.00 uur
 • Inclusief rondleiding door Cunibertuskerkje Wahlwiller
 • Inclusief stukje Limburgse vlaai met koffie of thee

Aanmelden reservelijst

Helaas... Deze wandeling is inmiddels volgeboekt. Je kunt je wel nog aanmelden voor de reservelijst. Dit is geheel vrijblijvend. Wanneer er een plaats vrijkomt ontvang je een uitnodiging om deel te nemen aan de wandeling.

  Ja, ik wil als eerste het nieuwe wandel- en fietsaanbod ontvangen via de nieuwsbrief van Pelgrim in Limburg (4x per jaar)

  Je stappen zullen je woorden zijnde weg je liedde vermoeidheid je gebedenen aan het eindzal de stilte tot je spreken

  Anoniem